Выбор города

Блокування накладних. Хто знищує бізнес.

28.10.2020 08:25

Податкова мафія розвела ТСК Верховної Ради щодо розслідування зловживань із ПДВ, як кошенят. Щоб вона швидше припинила свою роботу та дала можливість далі продовжити свої темні справи, ДПС показала, що ТСК досягла свого результату – збільшила надходження від ПДВ.

Незважаючи на спад реалізації продукції, показано зростання ПДВ-надходжень. Це досягнуто чотирма шляхами: 1) тимчасово призупинили роботу "схемщики"; 2) зростання блокування податкових накладних сумлінних платників податків; 3) тиск на платників податків, щоб при подачі ПДВ-декларації вони цього місяця не показували весь податковий кредит, а перенесли на наступні місяці (це легко перевірити, оскільки сума податкового зобов'язання з ПН, виписаних на інших платників податків, має приблизно дорівнювати податковому кредиту, а якщо різниця по країні велика, то це свідчить про тиск податківців на платників (про цей тиск пишуть бухгалтери на форумах та бух групах у фейсбуці); 4) постійні рекомендації від податківців викинути з декларації яку- то з податкових накладних, що вони підозрюють, щоб зменшити податковий кредит.

Податківці зробили ризикованими 30 тис. підприємств, що становить 10% від усіх платників ПДВ. Уявіть, які збитки це завдає економіці країни – у 30 тисяч підприємств заблоковано роботу, що може призвести до їхнього банкрутства!!! Якщо постійно не працює 10% підприємств, то це є значною втратою ВВП країни. І це при тому, як визначила ТСК, що реальних «скрутників-схемників» існувало лише кілька сотень. Уявляєте, через кілька сотень підприємств блокується робота 30 тисяч підприємств, губиться ВВП?! 300 млрд. грн. втрачає країна, щоб поповнити бюджет на десяток мільярдів гривень. І все це робиться заради шкурних інтересів керівництва ДПС, адже міністр фінансів пригрозив звільненням, якщо не буде зростання податкових надходжень на 10-15%. Хіба без блокування ПН 30 тис. підприємств неможливо врахувати ці кілька десятків схемників? Зазвичай їх і не треба вираховувати, бо вони успішно «крутили», як визнав ТСК, під дахом ДПС України. Навіть засновник цієї системи СМКОР, Ніна Южаніна, визнала, що блокування ПН себе не виправдало.

Як же безперешкодно, без блокування податкових накладних, відшкодовують експортний ПДВ у країнах ЄС, куди так прагне Україна?

Поделиться:

28.10.2020 08:25

Искать везде

Введите ваши данные и мы вам перезвоним в течении 5 минут

Ваше имя

Номер телефона